Siirry suoraan sisältöön
Nam-Ke Productionin logo käytössä paidassa, käyntikortissa ja Instagramissa.
Etusivu » Blogi » Logon monta muotoa

Logon monta muotoa

Kun uusi yritys ottaa ensimmäisiä askeliaan, tulee logon suunnittelu melko nopeasti vastaan. Eikä mikään ihme, sillä logo on yrityksen tunnistettavuuden keskiössä. Parhaimmillaan se on yrityksen uniikki sormenjälki, tunnus joka viestii sen tarinaa ja jää mieleen.

Monta variaatiota

On tärkeää miettiä logon ulkonäköä huolella. Mitä värit kertovat yrityksen arvoista? Vastaako koukeroinen fontti yrityksen muuta viestintää? Tuleeko siihen kuvitusta vai pelkkä nimi? Asioita on paljon päätettäväksi ja niihin kannattaakin ottaa ammattilainen suunnittelemaan. Toinen tärkeä syy luottaa graafisen alan taitajaan on, että logon saa varmasti kaikissa tarvittavissa muodoissa.

En tarkoita tällä vain tiedostomuotoja, esimerkiksi netissä käytettäessä tarvitaan PNG kuvatiedostoa ja printatessa PDF tai TIFF kuvia, vaan eri kohteissa käytettäviä versioita logosta. Otetaan esimerkiksi oma logoni. Sen originaali muoto on mustavalkoinen ja suurimmassa osassa tilanteita se toimii oikein hyvin. Entäs jos se täytyykin laittaa tummalle pinnalle? Silloin logo hukkuisi taustaansa. Siksi olen tehnyt logostani myös valkean version. Entäs kun haluan käyttää sitä somessa profiilikuvana? Logoni leveyden vuoksi se ei istu hyvin neliön tai ympyrän sisälle. Ratkaisin tämän typistämällä logosta vain oleellisimman, N-kirjaimen hatulla, omaksi kuvakseen.

Nam-Ke Productionin alkuperäinen logo vaalealla pohjalla ja valkoinen versio tummalla pohjalla.

Ei siis riitä, että logosta on yksi täydellinen muoto. Logosta on oltava monta muotoa, varioituja versioita, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin niin että se pysyy yhä tunnistettavana. Se kuinka monta näitä versioita tarvitaan, on aina logo kohtainen. Esimerkiksi värikkäästä logosta saatetaan tarvita useampi eri värivaihtoehto mustavalkoisen lisäksi. Siksi kannattaa luottaa graafisen suunnittelijan taitoihin logon suunnittelussa, niin saat kaikki tarvittavat versiot heti käyttöösi. Tai jos tulevaisuudessa onkin tarve uudelle versiolle, saa alkuperäinen graafikko sen helposti tehtyä.

Nam-Ke Productionin typistetty logo, N-kirjain hatulla.

Mietitkö millaista suunnittelu apua tarvitset?
Tutustu tekemiini projekteihin täältä>>

Haluatko nähdä lisää töitäni?
Ihastu portfolion sisältöön tästä >>

Tarvitsetko logosuunnittelua?